Čerešňový puding

Sladký čerešňový prívarok (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Tento prívarok robievala ešte v detstve naša mama, je to vlastne čerešňová sladkosť nášho detstva.* Rýchla, jednoduchá a lacná pochúťka🙂 Kľudne ako aj sladký obed alebo večera, ktorá sa môže jesť teplá i studená. Robím tento prívarok každý rok v sezóne čerešní.

4-5
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté, nevykôstkované čerešne dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme škoricu a klinčeky a necháme variť do mäkka. Keď už sú čerešne mäkké, prilejeme mlieko rozmiešané so škrobom. Keď začne prívarok znova vrieť, tak pridáme aj cukor podľa chuti a vanilkový cukor. Takto to celé spolu chvíľu povaríme.
  2. Hotový prívarok rozdelíme na žiadané porcie, buď do tanierov, alebo mištičiek. Podľa chuti dáme piškóty, je to s nimi veľmi dobré🙂 Keď robím väčšie množstvo, tak zvyknem dať aj do umelých dóz a do chladničky🙂 Prajem dobrú chuť!
  3. P.S.: Čo sa týka hustoty prívarku, tú si môže určiť každý sám, nám to takto vyhovuje. Zahusťovať môžete pravdaže aj hladkou múkou, aj moja mama to v detstve tak robila. Ja to ale zahusťujem škrobom, lebo ten má neutrálnu chuť a dodá aj jemnosť🙂 Ak chcete, mlieko sa môže nahradiť čisto len vodou, mama zvykla robiť oboje. To či si čerešne vykôstkujete si tiež určíte sami🙂
  4. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube