Sladkokyslé kuracie prsia na čínsky spôsob
Autor receptu: marienkat
Tento recept mám od svojej svokry. Keďže nemám rada parpiku, vymenila som ju za mrkvu.
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na kocky. Pridáme dve polievkové lyžice citrónovej šťavy, okoreníme a posilíme, pridáme dve lyžice solamylu, premiešame a necháme chvíľu odstáť v chladničke. Zatiaľ si pripravíme omáčku.
- Šťavu z ananásu si zlejeme. Pripravíme si zmes z troch polievkových lyžíc ananásovej šťavy, citrónovej šťavy, cukru, soli, sójovej omáčky a octu. Mrkvu a ananás pokrájame na jemno. Na panvicu dáme olej, pridáme mrkvu a ananás a pridáme zmes a zamiešame. Potom si rozmiešame jednu polievkovú lyžicu solamylu v troche vody a prilejeme k zmesi na panvicu. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- Na novej panvici rozpálime olej, pridáme kuracie prsia a opražíme. Keď sú hotové, pridáme omáčku a zmiešame.