Sladkokyslé kuracie prsia na čínsky spôsob

Autor receptu: marienkat

Tento recept mám od svojej svokry. Keďže nemám rada parpiku, vymenila som ju za mrkvu.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na kocky. Pridáme dve polievkové lyžice citrónovej šťavy, okoreníme a posilíme, pridáme dve lyžice solamylu, premiešame a necháme chvíľu odstáť v chladničke. Zatiaľ si pripravíme omáčku.
  2. Šťavu z ananásu si zlejeme. Pripravíme si zmes z troch polievkových lyžíc ananásovej šťavy, citrónovej šťavy, cukru, soli, sójovej omáčky a octu. Mrkvu a ananás pokrájame na jemno. Na panvicu dáme olej, pridáme mrkvu a ananás a pridáme zmes a zamiešame. Potom si rozmiešame jednu polievkovú lyžicu solamylu v troche vody a prilejeme k zmesi na panvicu. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
  3. Na novej panvici rozpálime olej, pridáme kuracie prsia a opražíme. Keď sú hotové, pridáme omáčku a zmiešame.