Sladko-kyslé grilované ražniči

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Grilované ražniči obalené krásnou žltou farbou posypte nadrobno nakrájanými čili papričkami a koriandrom, zalejte omáčkou vytvorenou z olivového oleja, medu a limetkovej šťavy a garantujeme vám, že tú skvelú chuť si určite zapamätáte.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na kocky. Zmiešame ich s marinádou pripravenou z olivového oleja a vegety s cesnakom a dobre premiešame.
  2. Takto pripravené kocky napicháme na špajdle a polejeme šťavou z 1/2 limetky. Prikryjeme a necháme postáť 30 minút až 1 hodinu.
  3. Marinované ražniči grilujeme na rozpálenom grile zo všetkých strán, dokým nebude mať krásnu žltú farbu.
  4. Keď je ražniči hotové, preložíme ho do misky, posypeme nakrájanými čili papričkami a koriandrom, pokvapkáme zmesou vytvorenou z olivového oleja, medu, šťavy z 1/2 limetky a nastrúhanej limetkovej kôry.
  5. Hotové jedlo prikryjeme a po 5 minútach ho môžeme podávať.