Vyprážané drobné pečivo
Sladké zemiakové krokety s lesným ovocím (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky umyjeme a varíme v šupke asi 40 minút. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame alebo zomelieme. Pridáme krupicu, múku, soľ, vajce a vymiešame na hladké nelepivé cesto.
- Z cesta tvarujeme malé kroketky (šúľance) alebo ho vyvaľkáme a vykrojíme ozdobne formičkami.
- Kúsky cesta vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.
- Do malého kastrólika dáme čučoriedkový kompót, víno, kryštálový cukor, škoricu, Solamyl a necháme zovrieť. Do horúcej omáčky pridáme mrazené ovocie, nastrúhanú pomarančovú kôru a krátko prehrejeme.
- Kroketky posypeme práškovým cukrom a podávame s horúcou ovocnou omáčkou.
|