Vyprážané drobné pečivo

Sladké zemiakové krokety s lesným ovocím (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a varíme v šupke asi 40 minút. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame alebo zomelieme. Pridáme krupicu, múku, soľ, vajce a vymiešame na hladké nelepivé cesto.
  2. Z cesta tvarujeme malé kroketky (šúľance) alebo ho vyvaľkáme a vykrojíme ozdobne formičkami.
  3. Kúsky cesta vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.
  4. Do malého kastrólika dáme čučoriedkový kompót, víno, kryštálový cukor, škoricu, Solamyl a necháme zovrieť. Do horúcej omáčky pridáme mrazené ovocie, nastrúhanú pomarančovú kôru a krátko prehrejeme.
  5. Kroketky posypeme práškovým cukrom a podávame s horúcou ovocnou omáčkou.