Sladké dobošové rezy z keksov (fotorecept)

Autor receptu: kata130

Na veľkonočné pečenie som sa rozhodla napiecť tento koláč je jednoduchý a lahodný.Recept som si našla v knihe Sladké recepty ale použila som aj svoju fantáziu.

14
porcií
1 hodina minút
príprava

Postup

  1. Čokoládu si podrvíme na malé kúsky a dáme do hrnca.Ku nej pridáme 250g masla a 2 žltky. Toto všetko rozpustíme pomocou vodného kúpeľa.Necháme vo vare yatiaľ si pripravíme cukrový sirup.
  2. 200j cukru s troškou vody dáme do do hrnca dáme variť(dovtedy do kým sa nám nerozpustí všetok cukor) a pridáme do vodného kúpeľa.Zamiešame a necháme variť.Ked sa nám všetko rozpustí pomocou vodného kúpeľa necháme vychladnúť
  3. Do misky nalejeme mlieko a rum podľa chuti.Potom zľahka namáčame bebe keksy ktoré ukladáme po dva vedľa seba.
  4. Vychladnutý krém natierame na namočené keksy a toto opakujeme 4 krát. túto časť som nestihla odfotoť tak som našla podobný obrázok pomocou internetu.koláč je taký istý až na to že náš krém je tmavo hnedý.
  5. Celý koláč natrieme zvzšným krémom.Vrch posypeme strúhaným kokosom.Do stredu pre krajší vzhľad som dala dlhé piškoty do jedného pásu zasebov.Tie natrieme zvyšným krémom a posypeme mletými orechami Na ozdobu dáme celé vlašské orechy.
  6. A takto vyzerá koláč v reze. :) Dobrú chuť.