Skvelý flambovaný dezert (fotorecept)

Autor receptu: eeevelin

Velmi chutny dezert, ktory ma kazdy rad. Moj priatel tento dezertik zboznuje. Pripravujeme si ho najcastejsie vecer. Pozor je treba davat pri flambovani. Moze dojst k poziaru, ak to prezeniete s rumom.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zoznam surovin.
  2. Na panvici si roztopime maslo a dame na to rozkrajane banany.
  3. Orestujeme trochu banany z oboch stran. Nie dlho, aby z nich nebola kasa.
  4. Pridame rum a podpalime. POZOR! Cim viac rumu nalejete do panvice tym bude vacsi plamen. Odporucam nalievat rum po castiach a zapalovat. Ja mam radsej viac rumu, pretoze je k bananu aj viac stavy.
  5. Fotka po flambovani. Neodporucam velmi dlho flambovat, aby z bananov nebola kasa.
  6. Finalny vysledok. Dobru chut. ☺