Skvelé rýchle kuracie rezne so šampiňónmi (fotorecept)
Autor receptu: eviana
Dnes je Petra a Pavla a môj chlap je Pavel, takže som dnes chcela spraviť slávnostnejší obed, ale nakoľko som toho mala na dnes naplánovaného viac, muselo to byť niečo rýchle, ale zároveň chutné... takže dnes z toho vzniklo toto:
5 porcií |
10 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Vykostené kuracie stehná si opláchneme a vyrežeme z nich nežiadúce kúsky. Tuk vyhadzujem, ale chrupavky, ktoré som vyrezala s kúskom mäska som - ako správna gazdiná, čo všetko schosnuje :) -odložila na vývar.
- Pripravíme si marinádu. Ja som namiesto bežnej červenej mletej papriky použila údenú... doporučujem, dodá výbornú chuť :)
- Mäsko postupne vykúpeme v marináde...
- ...a ukladáme do uzatváracej nádoby, v ktorej dáme mäsko do chladu - minimálne na 4 hodiny, ideálne pripraviť deň vopred, aby všetky chute a vône pekne "zaliezli" do mäska.
- ...a tu je príprava spomínaného rýchlo-vývaru kuracieho :)
Orezky z mäsa, kúsky mrkvy, petržlenu, zeleru, mladú cibuľku, petržlenovú vňať, malú paradajku opláchneme a dáme do hrnca... pridáme 3 gulôčky nové korenie, 3 gulôčky čierne korenie
- ...zalejeme studenou vodou, pridáme soľ (štipku) a 1 ČL solčanky - varila som v maličkom hrnci - cca 8 dl vývaru - a dáme variť
- ...očistíme a na plátky nakrájame šampiňóny, rozložíme ich na maslom potretý plech
- Na rozpálenej panvici prudko osmažíme naložené mäsko z oboch strán. Na panvicu nepridávam žiadny olej, dosť ho je v marináde.
- ...naukladáme na šampiňóny
- ...odoberieme cca 2 dl z kuracieho vývaru. Zvyšný vývar sme zjedli... vyvarila som trošku rezancov a bola skvelá polievočka :)
- ...podlejeme mäsko
- ...dáme piecť odokryté - na 200°C cca 20 minút, potom 10 minút funkcia grill, prípadné pridať na 250 °C, aby sa prepieklo do chrumkava (podľa typu rúry).
Spravila som k tomu petržlenové zemiaky - zemiaky uvariť v mierne osolenej vode. Po uvarení zliať vodu, pridať plátok masla a nasekanú petržlenovú vňať, zatriasť hrncom a je to :) Bolo to fakt mňam :)