Škvarkovo-višňový závin

Autor receptu: izabella929

Chuťovo veľmi zaujímavý závin.Snúbi sa v ňom slané a sladkotrpké zároveň.Je zaujímavý aj tým, že je z dvoch koncov ztočený proti sebe.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, soli, vajca a vykysnutého kvásku som urobila cesto.Po vymiesení som ho zakryla utierkou a nechala kysnúť na teplom mieste.Už je vykysnuté.
  2. Vykysnuté som dala na pracovnú dosku a rozdelila na 2 bochníky.Cesto som znovu premiesila.
  3. Cesto som rozvaľkala a pripravila na plnenie.
  4. Na dva protiľahlé konce som dala škvarky a medzi škvarky som poukladala višne.Cesto som začala ztáčať postupne smerom ku stredu z oboch strán.Cesto som uložila na vymastený plech na podkysnutie.Po pol hodine, som cesto potrela vajcom, posypala celou rascou a dala do vyhriatej trúby na 180 st . a piekla som ho 20 min.
  5. Toto je škvarkovo-višňový závin ztočený z dvoch strán.Z druhého bochníka som urobila obyčajný závin taktiež plnený touto plnkou.
  6. toto je z druhého bochníka....
  7. a upečený je fajnučký.....nakrájaný, chrumkavý, už iba papkať..