Pagáče
Škvarkové Tofu pagáče
Autor receptu: lunter
Urobte si chutné a zdravé pagáče s pomocou Škvarkovej nátierky! Hodia sa na vianočný stôl alebo len tak, keď na ne
budete mať chuť :)
Postup
- Do vlažného mlieka pridáme droždie, cukor a necháme vykysnúť asi 10 minút.
- Vymiešame múku s tukom a soľ, pridáme kvások a necháme kysnúť ďalších 45 minút.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a natrieme Škvarkovou nátierkou.
- Cesto preložíme na polovicu, znovu natrieme nátierkou a preložíme. 1 cm hrubé cesto vykrajujeme a pagáčiky ukladáme na plech.
- Necháme ešte chvíľu vykysnúť, popicháme vidličkou a potrieme mliekom. Pečieme pri 180 °C, 15 – 20 minút.