Pagáče

Škvarkové Tofu pagáče

Autor receptu: lunter

Urobte si chutné a zdravé pagáče s pomocou Škvarkovej nátierky! Hodia sa na vianočný stôl alebo len tak, keď na ne budete mať chuť :)

20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do vlažného mlieka pridáme droždie, cukor a necháme vykysnúť asi 10 minút.
  2. Vymiešame múku s tukom a soľ, pridáme kvások a necháme kysnúť ďalších 45 minút.
  3. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a natrieme Škvarkovou nátierkou.
  4. Cesto preložíme na polovicu, znovu natrieme nátierkou a preložíme. 1 cm hrubé cesto vykrajujeme a pagáčiky ukladáme na plech.
  5. Necháme ešte chvíľu vykysnúť, popicháme vidličkou a potrieme mliekom. Pečieme pri 180 °C, 15 – 20 minút.