Škvarkové pagáčiky a škvarkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Dva z jedného cesta.
40 minút príprava |
20 minút na 180-200 °C |
Postup- Najsamprv si zomeliem škvarky.
- Do vlažného mlieka pridám droždie cukor a zemiaky.Droždie nechám nabutnať.
- Pridám škvarky,žltko a vajce.Bielko si odložím na potretie pagáčikov.
- Pridám preosiatú múku a soľ,zamiešam do mlieka,
- a vypracujem vlačné cesto.nechám na teplom mieste vykysnuť,až zdvojnásobí svoj objem,.
- Ked cesto vykysne,vyložím na dosku a rozdelím na polovicu.
- Jednu polovicu rozvaľkám na tenšie a vykrajujem kolieska.
- Okruhlý plech vymastim a na začiatok urobim malú guličku na to potom ukladám kolieska.
- Kolieska postupne poukladám dookola plechu.Každé koliesko potriem olejom.
- Do stredu ukladám tak isto kolieska,ale trošku menšie,tak aby stred sa vyplnil.Do samého stredu s koliesok urobím ružičky,pre pekný vzhľad.Nechám trocha podkysnúť a upečiem ,asi 20 min.pri 180-200 °C.
- pred pečením posýpem semienkami.Použila som rascu,ľanové semienko a stred som posýpala sezamovým semiačkom.
- Druhu polovicu cesta rozvaľkam a na polovicu cesta potriem škvarky,cesto preložím na polovicu,
- polovicu zasa potriem škvarkami a preložim.Ak sú škvarky nesolené,tak treba škvarky posoliť.
- Takto poprekladané cesto nechám odpočinuť .
- Potom cesto rozvaľkam a vykrojím kolieska,potriem bielkom a posýpem semienkami.Upečiem asi 15 min.na 180-200 °C.
- Koláč sa pekne listuje .
- Dobrú chuť!
|