Škoricový koláč s cviklou

Autor receptu: jack

Dnes som sa rozhodla pre tento zaujímavý, jednoduchý a zároveň veľmi chutný koláčik. Pôvodne do tohto receptu ide cuketa, no ja som ju nahradila cviklou. Výsledkom som bola nadšená.

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cviklu potrebujeme v surovom stave 2 hrnčeky to sú 2 malé cvikly. Pohár použijeme s objemom 2,5 dcl. Začneme tým, že si cviklu umyjeme, ošúpeme a postrúhame na jablkovom strúhadle. Žĺtky, olej, cukor, škoricu a kakao vymiešame. Pridáme mlieko, cviklu a múku s pdp. Nakoniec primiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech vyložený papierom. Ešte horúci potrieme džemom a potom polejeme čokoládou.