Škoricový koláč s cviklou
Autor receptu: jack
Dnes som sa rozhodla pre tento
zaujímavý, jednoduchý a zároveň
veľmi chutný koláčik. Pôvodne do
tohto receptu ide cuketa, no ja
som ju nahradila
cviklou. Výsledkom som bola
nadšená.
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Cviklu potrebujeme v surovom stave 2 hrnčeky to sú 2 malé cvikly. Pohár použijeme s objemom 2,5 dcl. Začneme tým, že si cviklu umyjeme, ošúpeme a postrúhame na jablkovom strúhadle. Žĺtky, olej, cukor, škoricu a kakao vymiešame. Pridáme mlieko, cviklu a múku s pdp. Nakoniec primiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech vyložený papierom. Ešte horúci potrieme džemom a potom polejeme čokoládou.