Marcipánové koláčiky

Škoricovo-marcipánové koláčiky bez múky

Autor receptu: siuuu

Toto je taká trocha iná varianta klasických orechových štangličiek. Robila som ich vlastne ako z núdze cnosť - keď som potrebovala minúť marcipán a zachutili nám.

30-35
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mandle opečieme na sucho na panvici pokiaľ nezačnú jemne chytať farbu. Marcipánovú hmotu spracujeme s preosiatym cukrom, škoricou, štipkou soli, pridáme postupne bielky a nakoniec opražené mandle. Vypracujeme pevné cesto, ktoré vyvaľkáme medzi dvomi hárkami papiera na pečenie na hrúbku cca 0,8 cm.
  2. Na cesto natrieme polevu, ktorú pripravíme vymiešaním bielkov s preosiatym cukrom. Vykrajovačkou alebo radielkom vykrajujeme ľubovoľné tvary - ja som zvolila hviezdičky, pretože tento tvar mi nejako patrí k Vianociam. Pri hviezdičkách bolo dosť "odpadu", takže sme mali okrem hviezdičiek ešte kopec úžasných malých kúskov neidentifikovateľného tvaru na maškrtenie, čo tiež nebolo na zahodenie.
  3. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie cca 10 minút rúre vyhriatej na 160 °C na strednej mriežke.