Škoricový zákusok

Škoricovo-citrónové rezy s vínovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento víkend trošku slávnostnejšie rezy k narodeninám môjho syna.

25
porcií
60 minút
príprava
3x12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na citrónový korpus som vajcia s cukrom vymiešala do peny, pridala som šťavu z celého citróna a žlté farbivo. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na trikrát k základu, potom opatrne vmiešala vareškou.
  2. Napokon som pridala strúhanú citrónovú kôru. Plech (27x37 cm) som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a korpus som piekla 12 minút.
  3. Na škoricový korpus som vajcia s cukrom vymiešala do peny. Pridala som horúci lipový čaj. Primiešala som mletú škoricu.
  4. Múku, sódu a prášok do pečiva som zmiešala a preosiala do základu. Opatrne som vmiešala vareškou. Plech (27x37 cm) som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a korpus som piekla 12 minút. Rovnako som pripravila aj druhý škoricový korpus.
  5. Všetky upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  6. Pripravila som krém. Do rajnice som dala víno. Pridala som vodu a krupicu a zmiešala. Riedila som víno s vodou, lebo zákusky budú ochutnávať aj deti. Uvarila som hustú kašu, ktorú som ihneď s rajnicou vložila do studenej vody vychladiť.
  7. Maslo s cukrom som vymiešala do peny. Pridala som škoricu a mleté klinčeky. Po lyžici som vmiešala vychladnutú kašu a ešte spolu vyšľahala. Krém som rozdelila na tri časti, z toho jedna časť je menšia určená na zdobenie.
  8. Na podnos som uložila prvý škoricový korpus, natrela som ho horúcim lekvárom. Keď lekvár stuhol, natrela som korpus prvou časťou krému.
  9. Na krém som uložila citrónový korpus...
  10. ... a natrela som ho horúcim lekvárom
  11. Potom na lekvár som natrela druhú polovicu krému.
  12. Napokon som ho zakryla druhým škoricovým korpusom. Zákusok som uložila do chladničky na 3 hodiny. Keď krém stuhol, zaťažila som zákusok 2 kg cukru a nechala v chladničke do druhého dňa.
  13. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, poliala som vrch a uložila opäť do chladničky stuhnúť.
  14. Krájala som horúcim nožom na rezy. Odloženým krémom som rezy ozdobila bielymi ružičkami. Do zvyšku krému som primiešala škoricu a urobila som do kvetov ďobky. Prajem vám dobrú chuť.