Broskyňový zákusok

Škoricovo-broskyňové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento víkend som pripravila chutné škoricové rezy plnené broskyňovým krémom.

22
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
  2. Múku, prášok do pečiva, sódu a škoricu som zmiešala a preosiala do vaječnej peny, potom opatrne vmiešala vareškou.
  3. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a korpus sa piekol 10 minút. Takto isto som urobila aj ďalšie dva korpusy.
  4. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  5. Kým sa chladili korpusy, pripravila som krém. V mlieku som vymiešala detskú krupicu a škoricový cukor a uvarila som hustú kašu, ktorú som rýchlo ochladila v studenej vode. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, po lyžici som pridávala vychladnutú kašu a napokon som primiešala čokoládový likér.
  6. Menšiu časť krému som odobrala a odložila do chladničky, použijem ho na záverečné zdobenie. Základný krém som rozdelila na dve rovnaké polovice.
  7. Broskyne som umyla a pokrájala na malé kocky a tieto som zamiešala do základných krémov.
  8. Prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho broskyňovým lekvárom.
  9. Na lekvár som natrela jednou polovicu krému.
  10. Položila som druhý korpus, tiež som ho natrela horúcim lekvárom a potom druhou polovicou krému.
  11. Tu je rozdelenie krému na tri časti - dve rovnaké a jedna menšia časť určená na záverečné zdobenie.
  12. Napokon som položila posledný tretí korpus, zaťažila som ho a uložila do chladničky na noc. Na druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a opäť dala stuhnúť do chladničky.
  13. Zákusok som krájala horúcim mokrým nožom. Ozdobila som odloženým krémom. Prajem vám dobrú chuť.