Škoricové sušienky (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Kúpila som si razítka na vykrajovanie sušienok a hneď som ich aj vyskúšala. Len momentálne mali len vianočný vzor ale nevadí.

5 minút
príprava
10-12 minút
na 160 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Všetky suroviny dobre zmiešajme na hladké cesto a dáme do chladu na dve hodiny odležať.
  3. Aby Vás to nepomýlilo. Ja som robila aj orieškové a aj zázvorové. To som robila trochu inak recept. Tu je: 350 g hladká múka špeciál, 150 g práškový cukor, 130 g maslo, 2 vajcia 1 vanilkový cukor a citrónová kôra. Toto cesto som tiež všetky suroviny spolu dobre zmiešala, potom rozdelila na dve polovice, do jednej som zamiešala 60 g orechy a do druhej 1 1/2 PL zázvoru nastrúhaného čerstvého ale tu som musela trochu pridať múku. Tiež som to nechala dve hodiny v chladničke. Po dvoch hodinách si cesto vyvaľkáme a razítkom vykrajujeme kolieska.
  4. A tu už vytláčame vzor.
  5. Tak a máme povykrajované a povytláčané kolieska na plechu. Dáme piecť do rúry na 10-12 minút. Pečieme na 160 stupňov.
  6. Škoricových mi vyšlo akolo 45-50 kusov. Ale orieškové a zázvorové som nestihla počítať. Prišla vnučka a pustila sa mi do nich. Lákala ju vôňa, povedala mi starká veď to tu vonia už ako na vianoce. Tak na budúce keď budem piecť ich určite budem počítať. Tu sú škoricové.
  7. Tu sú zázvorové.
  8. Tu sú orieškové. Ešte môžete pridať kokos, mandle, kakao alebo len vanilkové čo chcete. Kokosové pridať - 70 g. kokos Mandľové - 60 g. mandlí Kakaové - 10-15 g. kakao Vanilkové - 40 g. vanilkový cukor. Tento recept a postup nájdete priložený pri razítkach - tak som presne podľa toho aj piekla. Sú naozaj chuťové. Razítka majú v troch variáciách - vianočný, detský a ešte jeden ako na sušienky neutrálny. Práve ten si ešte chcem kúpiť nemali ho keď som bola na predajni.
  9. Ešte jeden pohľad na všetky tri tácky.