Škoricové pusinky
Autor receptu: alicina
Extrémne jednoduché, mäkučké, plné orechov a vône Vianoc ...
38 porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 150 °C |
Postup
- Najprv si vyšľaháme bielka so štipkou soli dotuha. Treba dať pozor, aby bol sneh naozaj dobre vyšľahaný, lebo by mohol spadnúť. Mleté mandle zmiešame so škoricou a cukrom, dáme do mixéra a mixujeme na sypkú zmes podobnú hladkej múke.
- Do snehu veľmi jemne vmiešame rozmixovanú zmes a nakoniec pridáme lyžičku citrónovej šťavy. Hmotu opatrne pomocou malej lyžičky ukladáme v kôpkach na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Asi nejako takto:
- Pusinky dáme piecť do rúry vyhriatej na 150 stupňov a sušíme zhruba 20 minút.