Škoricové pečivo
Autor receptu: suzi512
Tak keď už tie Vianoce klopú na dvere... :-)
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny vymiesime na hladké cesto. Ja som začala miesiť na doske, ale stále sa mi drobilo, tak som cesto dala do misky a chvíľu miesila mixérom, až potom som ho dokončila na doske. Po spracovaní sa dá na 20 - 30 minút do chladničky, potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske na cca 4 mm hrúbku a povykrajujeme formičkami tvary a poukladáme na papierom na pečenie vyložený plech. Z tohto množstva mi vyšli dva veľké plechy. Doba prípravy je uvedená aj s chladením.
- Časť som nechala holú a uskladnila som ju v dóze, ako je vidno na úvodnom obrázku. Časť som namáčala v čokoláde (nie celé, len vrch) a posypala ozdobnými cukríkmi. Čokoládové rozhodnutie už ponechám na vás (preto som nenapísala čokoládu do surovín, lebo podstatné sú neozdobené).