Škoricové koláče

Škoricové minirolky z tvarohového cesta (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Dnes ku kávičke tak narýchlo som upiekla mini rolky plnené škoricou, škoricovým cukrom a vanilkovým cukrom.

37
porcií
10 minút
príprava
25-30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Maslo izbovej teploty dáme do misky, pridáme tvaroh a 3 vrecúška vanilkového cukru. Dobre premiešame vidličkou.
  3. Pridáme preosiatu múku, do ktorej sme pridali 1 ČL kypriaceho prášku a trochu soli a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 30 minút.
  4. Po 30 minútach cesto vyberieme a prekrojíme na polovicu.
  5. Jednu polovicu cesta zabalíme späť do potravinárskej fólii a dáme do chladničky. Druhú časť cesta rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm. Okraje orežeme, ja som mala obdĺžnik na výšku asi 17-18 cm. Obdĺžnik cesta som pokrájala radielkom na 3 cm široké pásiky.
  6. Posypala som najprv vanilkovým cukrom a potom škoricovým cukrom, do ktorého som zmiešala ešte 1 ČL mletej škorice a rozmiešala a posypala.
  7. Každý pásik som zatočila a ukladala na plech, na ktorý som si dala papier na pečenie.
  8. Dala som piecť do vyhriatej rúry na 180-200 stupňov a piekla som tak asi 20-25 minút. Ale tu si už musíte každá sledovať. Každá rúra inak pečie. Malo by sa to piecť na 180 stupňov 30 minút ale mne stačilo 25 minút. Upečené.
  9. Rozvoniavali poriadne, tak ako aj chutili.
  10. Keď som spracovala aj druhú odloženú polovicu cesta, vyšlo mi spolu 37 kusov.
  11. Ak chcete môžete si ich posypať práškovým cukrom ale nemusíte, je to len na Vás ako si urobíte.