Škoricové koláče
Škoricové minirolky z tvarohového cesta (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Dnes ku kávičke tak narýchlo som upiekla mini rolky plnené škoricou, škoricovým cukrom a vanilkovým cukrom.
37 porcií |
10 minút príprava |
25-30 minút na 180-200 °C |
Postup
- Tu sú suroviny.
- Maslo izbovej teploty dáme do misky, pridáme tvaroh a 3 vrecúška vanilkového cukru. Dobre premiešame vidličkou.
- Pridáme preosiatu múku, do ktorej sme pridali 1 ČL kypriaceho prášku a trochu soli a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 30 minút.
- Po 30 minútach cesto vyberieme a prekrojíme na polovicu.
- Jednu polovicu cesta zabalíme späť do potravinárskej fólii a dáme do chladničky. Druhú časť cesta rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm. Okraje orežeme, ja som mala obdĺžnik na výšku asi 17-18 cm. Obdĺžnik cesta som pokrájala radielkom na 3 cm široké pásiky.
- Posypala som najprv vanilkovým cukrom a potom škoricovým cukrom, do ktorého som zmiešala ešte 1 ČL mletej škorice a rozmiešala a posypala.
- Každý pásik som zatočila a ukladala na plech, na ktorý som si dala papier na pečenie.
- Dala som piecť do vyhriatej rúry na 180-200 stupňov a piekla som tak asi 20-25 minút. Ale tu si už musíte každá sledovať. Každá rúra inak pečie. Malo by sa to piecť na 180 stupňov 30 minút ale mne stačilo 25 minút. Upečené.
- Rozvoniavali poriadne, tak ako aj chutili.
- Keď som spracovala aj druhú odloženú polovicu cesta, vyšlo mi spolu 37 kusov.
- Ak chcete môžete si ich posypať práškovým cukrom ale nemusíte, je to len na Vás ako si urobíte.