Škoricové guľôčky (fotorecept)

Autor receptu: iva63

sladké, voňavé-:) najlepšie chutia teplé na tanieriku s domácou marmeládou...sú možno podobné našim šiškám,lebo sa vysmážajú.... len sú malilinké...vlastne sú odlišné-:)) lebo sú škoricové...z tejto dávky je ich veľmi veľa... ak sa rozhodnete vyskúšať recept,, kľudne si dávku rozdelte na polovicu..je ich aj tak veľa a sú sýte-:)

Suroviny

Postup

  1. najskôr si rozmixujeme maslo s cukrom
  2. pridáme štipku soli ...vajcia pridávame postupne, vždy po jednom kuse a poriadne rozmixujeme..
  3. cesto je po pridaní všetkých 4 vajec takéto riedke...
  4. teraz si musíme nasadiť na mixér háky...pretože cesto pridaním múky a prášku do pečiva zostane ako cesto kysnuté, veľmi hustééé...dôkladne hákmi vymiesime na hladké, vláčne cesto
  5. pripravime si pekáčk, pretože presne také množstvo guľôčok nám vznikne...do pekáčika naukladáme na husto kuchynské utierky..tam budeme vysmažené guľôčky vkladať, aby sa z nich dobre odsal tuk!
  6. do misky si pripravíme 100g práškového cukru a 2 kl mletej škorice...zamiešame to..touto zmesou posypeme už hotové, ale ešte teplé guľôčky
  7. naše budúce pracovisko v nasledujúcej pol hodine bude vyzerať asi takto" potrebujeme panvicu s olejom, plech na odloženie vysmažených guľôčok a misku s múkou a dvomi malými lyžíčkami
  8. ked je olej dôkladne rozohriaty tak si pomúčime dve malé lyžičky, naberieme si zmes a pomocou druhej lyžičky vkladáme malé "loptičky" do panvice s olejom..pečieme ako šišky...najskôr z jednej strany a potom prevratime na stranu druhú
  9. pomocou dierkovej naberačky vyberieme hotové, do zlatista upečené guľôčky a bezpodmienečne ich ukladáme na papierové utierky..všetok tuk pekne ostane na papieri!
  10. potom guľôčky vložíme do misy a ešte teplé ich dôkladne posypeme škoricovou zmesou
  11. podávame ich teplé na tanieriku spolu s fajnovou domácou marmeládou... prajem Vám dobrú chuť!