Škoricové a makové kolieska (fotorecept)
Autor receptu: akeber
Občas robievam deťom na desiatu.Pre inšpiráciu :-) .
6 porcií |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Múku preosejeme pridáme droždie, cukor, soľ a premiešame. Pridáme vajce, mlieko a vymiesime cesto, tak že sa nám nebude lepiť na misku. Dáme kysnúť na teplé miesto.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti.
- Vyvaľkáme a rozkrojíme na 3 rovnaké diely. Potrieme cesto maslom, poprekrajujeme...& urobíme strapce.
- Posypeme makom a kryštálovým cukrom. Pokvapkáme maslom a zrolujeme.
- Tak isto aj škoricové.
- Zrolujeme.
- Vytvoríme koliesko ktoré položíme na papier na pečenie a ešte 15 min ponecháme kysnúť na teplom mieste. Potrieme vajíčkom a šup do rúry na 170 C asi tak na 25 min. Záleží od rúry. Po upečení a vybratí z rúry potrieme rozpusteným maslom.
- Škoricové nezabudneme na povrchu posypať vanilkovo-škoricovým cukrom.
- Dobrú chuť !