Škoricové a makové kolieska (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Občas robievam deťom na desiatu.Pre inšpiráciu :-) .

6
porcií
25 minút
na 170  °C

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme pridáme droždie, cukor, soľ a premiešame. Pridáme vajce, mlieko a vymiesime cesto, tak že sa nám nebude lepiť na misku. Dáme kysnúť na teplé miesto.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti.
  3. Vyvaľkáme a rozkrojíme na 3 rovnaké diely. Potrieme cesto maslom, poprekrajujeme...& urobíme strapce.
  4. Posypeme makom a kryštálovým cukrom. Pokvapkáme maslom a zrolujeme.
  5. Tak isto aj škoricové.
  6. Zrolujeme.
  7. Vytvoríme koliesko ktoré položíme na papier na pečenie a ešte 15 min ponecháme kysnúť na teplom mieste. Potrieme vajíčkom a šup do rúry na 170 C asi tak na 25 min. Záleží od rúry. Po upečení a vybratí z rúry potrieme rozpusteným maslom.
  8. Škoricové nezabudneme na povrchu posypať vanilkovo-škoricovým cukrom.
  9. Dobrú chuť !