Škoricová roláda (fotorecept)

Autor receptu: ywett

pre milovníkov škorice ;-)

55 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 60g kryštálového cukru upálime na karamel.
  2. Pridáme 100ml horúcej vody ( nezľaknúť sa, hoci sa z toho spraví jedna lízatková hmota, ale miešaním a varením sa to zas rozpustí, nesmú zostať hrčky ) a necháme vychladnúť.
  3. Tri celé vajcia odvážime (aj so škrupinami), koľko budú vážiť, tak toľko treba odvážiť cukru a múky (vážili 194g, tak toľko dať aj cukru a múky)...ja som dala menej cukru-100g
  4. Žĺtky vyšlaháme s cukrom a pridáme lyžičku mletej škorice.
  5. 100ml oleja.
  6. Vychladnutý karamel.
  7. Múku s kypriacim práškom.
  8. A vyšlahaný sneh.
  9. Cesto vylejeme na plech (plech som použila s rozmerom 36x26 vyložený papierom na pečenie, papier som troška vymastila olejom a upečieme (plynová rúra: 3 stupeň) tých 30-35 minút...treba skúšať špajdlou.
  10. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku (kto nechce robiť roládu, môže cesto prekrojiť na polovicu a spraviť ako zákusok)
  11. Po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády.
  12. Spravíme plnku, môžeme aj hneď, keď sa cesto pečie. 1/2 litra rozdelíme, zbytok mlieka dáme variť a do zvyšného mlieka dáme zlatý klas a 2 polievkové lyžice hladkej múky a uvaríme hustý krém, ktorý necháme dobre vychladnúť (občas premiešame)
  13. Maslo vymiešame s cukrom.
  14. Vychladnutý puding vmiešame do masla a nakoniec dobre vyšľaháme.
  15. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme a dáme dole papier. Natrieme plnkou (trochu plnky si necháme, na potretie vrchu rolády.
  16. Roládu opäť zavinieme, potrieme vrch zvyšnou plnkou.
  17. Nastrúhame čokoládu alebo posypeme nasekanými orechami, popraženými na suchej panvici. Roládu dáme stuhnúť do chladničky.
  18. :-)
  19. Dobrú chuť!