Škoricová bábovka (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Nasa draha @bozulka mi poslala mail o tom aka je skorica pre nas zdrava. Tymto ma naviedla na to, ze som si poprezerala na internete viacej skoricovych receptov. Nasla som tam niekolko co ma zaujali. Tato babovka vznikla spojenim takychto dvoch receptov. Nechcem vsak ale tymto povedat, ze jedenie vela porcii tejto babovky je zdrave. Je to ako s kazdym kolacom, vsetko s mierou.

8-10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo s cukrom a vanilkovym cukrom som vymiesala do peny.
  2. Postupne sa staleho slahania som pridala vajicka.
  3. Vodu som rozmiesala s kyslou smotanou.
  4. V osobitnej miske som zmiesala muku so skoricou, praskom do peciva, sodou bikarbonou a solou.
  5. Do vymiesaneho masla som pridala muku a vodu s kyslou smotanou. Vsetko som spolu premiesala.
  6. Do cesta som na koniec pridala posekane orechy.
  7. Cesto som vyliala do babovkovej formy. Formu som predtym pomastila maslom a vysypala postruhanymi orechami.
  8. Babovku som piekla vo vyhriatej rure na 180C 60 minut. Upecenu babovku som nechala vo forme este 15 minut az potom som ju vyklopila.
  9. Babovku som popichala ihlou na pletenie.
  10. Medzitym ako sa mi piekla babovka uvarila som sirup. Do kastrola som odmerala vodu, cukor, vanilkovy cukor, maslo a skoricu. Na miernom ohni som to vsetko nechala prejst varom.
  11. Celu babovku som ponatierala pripravenym sirupom.
  12. No a takto vyzerala v reze.