Šišky
Autor receptu: simonkamatkova
Konečne mam recept bez zbytočnych surovín naviac a naviše strasne chutny vzdy sa
vydrí a chutí celej rodine aj priatelovi :)
60 min minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si zohrejeme mlieko a nalejeme ho do pekarničky , potom pridame olej a vajička
Vždy davam najprv tekute suroviny
- Tak nasypeme trochu muky,potom droždie zo sáčka a dosypeme zvyšnú muku,pridáme sol, prášok do pečiva a kryštálový cukor. Zapneme program na hnietenie ( cesto ) a necháme hniest.
- Ak nemáme pekárničku, vymiesime cesto ručne a dáme vykysnút v miske kiske :)
- Pracovnu dosu pomúčime a vyklopime tam cesto . Cesto posypeme múkou .
- Cesto si rozdelíme na 2 časti , prvu polovicu si rozvaľkáme na pracovnej doske .
- Na rozvalkanom ceste si naznačime polovičku a na nej si naznačujeme pohárom kolečka ,kde budeme dávat džem alebo nutelu .Pomocou dvoch malých lyžičiek dávame malé kopky náplne .
- Takto dame džem . :) Na vyznačené miesta od pohára do stredu kolečka.
- Ked máme daný džem voľnú polovicu preložíme, po okrajoch pritisneme a s pohárom vykrajujeme :-)
- Keď máme všetky povykrajované,necháme chviľku podkysnúť. (15 min možme aj menej)
- Šišky vyprázame na rozpálenom olej . Hned ako ich vyberieme, posypeme práškovým cukrom a necháme chladnúť, ale možme jest aj teplučké :-)