Jablkové šišky

Šišky z jablkového cesta bez kysnutia (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Dnes sa patrilo upiecť šišky, lebo nám fašiangy končia dnešným dňom.

Postup

  1. Celé vajce vymiešam metličkou s cukrami. Pridám olej, mlieko, vymiešam. Nasledujú múky s kypriacim práškom a soľou. Premiešam vareškou. Vsypem bez šupky nastrúhané jablká a ešte 30 g polohrubej múky, ručne vymiesim riadne cesto.
  2. Na mierne pomúčenej doske cesto rozvaľkám na hrúbku 10-12 mm a formičkou vykrajujem okrúhle šišky.
  3. Vyprážam na rozohriatom oleji do zlatista. Asi 1,5-2 minúty z každej strany. Ukladám ich do nádoby na kuchynskú servítku. Na niekoľkých šiškách som na želanie pred vyprážaním spravila prstom dierku.
  4. Ešte teplé šišky štedro posypem práškovým a trochu vanilkovým cukrom. Dobrú chuť prajem.