Šišky
Šišky plnené džemom
Autor receptu: redakcia
Postup- Kysnuté cesto: V hrnci zohrejeme mlieko a roztopíme
maslo. Múku dáme do misy a zmiešame ju s kryštálovým a vanilkovým cukrom a so soľou. Droždie rozdrobíme, zalejeme vlažnou zmesou mlieka a masla a dáme k múke. Pridáme žĺtky
a asi 5 minút miesime všetky prísady na hladké cesto. Prikryjeme
a necháme vykysnúť na teplom mieste.
- Vykysnuté cesto vymiesime na ľahko pomúčenej pracovnej
ploche. Potom z cesta po kúskoch odoberáme a vytvarujeme guľky. Ukladáme ich na dosku, prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť ďalších 30 minút.
- V hrnci zohrejeme olej. Mal byť horúci tak, aby sa pri
vložení kúska cesta robili bublinky. Šišky opatrne vkladáme do
oleja, znížime teplotu a pomaly
smažíme dozlatista z oboch strán. Vyberieme ich a necháme vychladnúť na kuchynskom papieri.
- Džem prepasírujeme cez
sitko, dáme do cukrárskeho vrecúška s tenkou
špičkou a šišky
naplníme. Posypeme práškovým
cukrom.
|