Šišky od maminky (fotorecept)

Autor receptu: sisuk

Tieto šišky robievam už viac ako 20 rokov. Recept mám od mojej mamky.

70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle. Ja všetky kysnuté cestá dávam miesiť v pekárničke: najprv nalejem vodu, roztopené maslo, rum, pridám soľ, postrúhané zemiaky, žľtky, múku, cukor a droždie(nerobím zvlášť kvások). Nastavím program na miesenie. Polotuhé cesto po vymiesení nechám vykysnúť asi 1/2 hod.
  2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na asi 1,5 cm. Vykrojíme šišky v strede s dierkou, necháme pár minút podkysnúť (kým sa rozohreje olej).
  3. Olej rozohrejeme a vysmážame z oboch strán. Olej musí byť veeeeľmi horúci.
  4. Vysmažené šišky necháme odkvapať na papierovej kuchynskej utierke. V miske vyšľaháme sneh z 2 bielkov, priháme 1 - 2 PL malinového džemu, prípadne aj trochu cukru. Šišky podávame s kôpkou malinového snehu, prípadne s kôpkou džemu. DOBRÚ CHUŤ!