Šišky bez vysmážania

Autor receptu: janadelfi

24
porcií
80 minút
príprava
13-18 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z mlieka, cukru a droždia spravíme kvások. Odložíme rum a maslo, ktoré budeme potrebovať až nakoniec. Ak máme kvások, vymiesime cesto, necháme vykysnúť a rozdelíme na dva diely a vyvaľkáme. Môžme vykrajovať kolieska, na ktoré dáme lekvár a druhým kolieskom ho prikryjeme a pritlačíme, alebo vyvaľkáme jeden plát na ktorý kolieskom naznačíme tvary, do ktorých do stredu dáme lekvár - druhým dielom cesta prikryjeme ten spodný a vykrajujeme šišky. Niektoré som robila tak, že som nechala cesto v jednom celku hrubšie, vykrajovala som šišky do stredu urobila dierku a po upečení dala lekvár.
  2. Uložíme na plech, na papier na pečenie a necháme ešte cca 30 min. kysnúť. Pečieme vo vyhratej rúre na 180°C približne 13 až 18 minút.
  3. Po vybratí z rúry hneď potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a posypeme práškovým cukrom....