Varený krab
Singapurský čili krab
Autor receptu: redakcia
Je to jedno z najzaujímavejších aj najznámejších jedál singapurskej kuchyne, ktoré nájdete v mnohých stánkoch, ale aj v luxusných reštauráciách.
3 porcie |
30 minút príprava |
13 minút tepelná úprava |
Postup
- Na čili pastu všetky suroviny spolu rozmixujeme. Potom kraba rozoberieme. Najprv opatrne odstránime pancier z chrbta a odložíme ho nabok. Potom odstránime z tela všetko, čo nevyzerá ako mäso. Následne opatrne oddelíme nohy a klepetá. Mali by zostať čo najviac celé. Klepetá a hrubšie časti nôh narežeme zospodu ostrým nožom. Tak sa uvaria rovnomernejšie a všetky časti vrátane tela budú hotové naraz.
- Čili pastu prudko opečieme na oleji, pridáme paradajkový pretlak a necháme minútu dusiť. Zalejeme vývarom a sladko–pikantnou omáčkou, pridáme ustricovú a rybaciu omáčku a krátko povaríme.
- Pridáme kráľovského kraba a všetko budeme variť asi 12 minút.
- Medzitým rozšľaháme vajce a najemno nasekáme koriander. Keď bude krab hotový, vyberieme kúsky z hrnca a do omáčky pridáme vajce a polovicu koriandra. Necháme všetko raz zovrieť a znova ochutnáme.
- Všetky časti kraba ešte raz krátko vložíme do hrnca, prehrejeme, vyberieme
a kraba z jednotlivých častí opätovne zložíme na tanieri. Omáčku rozlejeme po krabovi a nasadíme pancier na chrbát. Podáva sa s pečivom.