Silvestrovský jazyk

Autor receptu: 2010

Vsetko najlepsie v Novom roku, my uz to mame za nami. Ryba sa da pripravit aj tak inak , rychlo po azijsky vyprazana v celku v ochutenom cesticku jednoduchy recept ale pozor na deti , prska ked sa oblieva horucim olejom.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. My sme tych morskych jazykov mali viac, ale prikladam ,na jedneho co bolo treba. Ocisteny rybu osusime. A obalime - ponorime vo velmi jednoduchom cesticku z muky a vody ochutenom sol a mlete korenie. Trik je ze rybu dame do vacsieho woku s olejom na dne , nahnemeho a plus si pomahame zufanou - oblievame rybu horucim olejom do zlatista. ( fotenie nie je moc vhodne prska ...) Odlozime na papierovu servitku.
  2. Na panvici si na troske oleja a sezamoveho oleja oprazime cibulu , cesnak, zazvor a chilli ochutime rybaciou omackou .
  3. Rybu prelozime na misku oblozime podusenou cibulkou prizdobime koriandrom a limetkou. Garantovany uspech s dobrym vinom.