Silvestrovský jazyk
Autor receptu: 2010
Vsetko najlepsie v Novom roku, my uz to mame za nami.
Ryba sa da pripravit aj tak inak , rychlo po azijsky vyprazana v celku v ochutenom cesticku
jednoduchy recept ale pozor na deti , prska ked sa oblieva horucim olejom.
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- My sme tych morskych jazykov mali viac, ale prikladam ,na jedneho co bolo treba.
Ocisteny rybu osusime.
A obalime - ponorime vo velmi jednoduchom cesticku z muky a vody ochutenom sol a mlete korenie.
Trik je ze rybu dame do vacsieho woku s olejom na dne , nahnemeho a plus si pomahame zufanou - oblievame rybu horucim olejom do zlatista. ( fotenie nie je moc vhodne prska ...)
Odlozime na papierovu servitku.
- Na panvici si na troske oleja a sezamoveho oleja oprazime cibulu , cesnak, zazvor a chilli ochutime rybaciou omackou .
- Rybu prelozime na misku oblozime podusenou cibulkou prizdobime koriandrom a limetkou.
Garantovany uspech s dobrym vinom.