Silvestrovská pochúťka

Autor receptu: boxik

Predovšetkým upozorňujem , nech tento recept neštudujú vegetariáni a dietári.U nás ho pripravujeme pre početnú rodinu vždy na nejakú príležitosť pri ktorej sa predpokladá väčšia spotreba vína , ktoré milujeme. Doteraz sa pri takýchto udalostiach toto jedlo vždy stretlo s úspechom.Napriek zdanlivo veľkej spotrebe pikantných ingrediiencíí , paprika , korenie, jedlo neštípe a je len malinko pikantné.

15
porcií
1 a3/4 hod minút
na 180 °C

Postup

  1. Maslom vymastíme dostatočne veľký pekáč
  2. Mäso neúdené pokrájame na plátky a uložíme prvú vrstvu. Mäso údené tiež pokrájame na plátky a urobíme druhú vrstvu. Nakrájame polovicu cibule na väčšie plátky a zakryjeme ňou mäso. Anlickú slaninu nakrájame na tenké plátky a zakryjeme ňou vrstvu cibule
  3. Teraz nasleduje zlatý kliniec , pretože toto je to tajomstvo tohoto receptu.Paradajkový pretlak zmiešame s pálivou paprikou a čierným korením.Polovicou tohoto ekrazitu potrieme anglickú slaninu. Pokačovanie je jednoduché , presne rovnakým spôsobom navrstvíme najskôr neúdené mäso, potom údené mäso cibuľu a anglickú slaninu, ktorú opäť potrieme druhou polovicou pretlaku. Poslednou vrstvou je už len jedna vrstva neúdenej krkovičky.Túto poslednú vrstvu jedinú, pretože slanosť jedlu dodáva údenina, mierne posolíme prípadne trošku okoreníme čiernym korením.
  4. Pekáč zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri 180 stupňoch cca 1,5 hodiny.Potom odkryjeme alobal a nezakryté dopečieme asi 10 minút , aby bola vrchná vrstva pekne pripečená. My, ako prílohu používame varené zemiaky , ale hodí sa aj ryža či chlieb.