Silvestrovská minipizza (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Maličká pizza do ruky.

6
porcií

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín na cesto si pripravíme vláčne ťahavé cesto. Cesto som miesila v pekárni na chlieb. S množstvom vody opatrne. Ja som ju prilievala postupne. Cesto necháme hodinu kysnúť. Z nakysnutého cesta spravíme 6 rovnakých bochníčkov, ktoré roztiahneme na placky.
  2. Paradajky roztlačíme na kašu, pridáme soľ, prelisovaný cesnak, oregáno, bazalku. Dobre premiešame.
  3. Pripravenou zmesou potrieme cesto. Okraje necháme voľné.
  4. Pridáme šampiňóny,
  5. mandarínky
  6. a mozzarellu.
  7. A v dobre vyhriatej rúre upečieme do chrumkava. Ozdobíme čerstvou bazalkou.