Sicílsky pomarančový šalát po našom
Autor receptu: 2010
Tu znova dostanu slovenske zauzivane chute poriadne do tela...Sicilska Insala D" Arancia je
salat v pravom slova zmysle v ktorom sa pouziva vinny ocot, sol a korenie.V tejto nasej
verzii som vynechal ancovicky aj ked v jednom miestnom recepte su. Na to su recepty aby
sa pomenili.
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Povodny recept je len z cervenych - krvavych pomarancov.
Robil som to viac dekorativnejsie aj z oranzovych.
Pomarance som osupal nakrajal na tenke platky .
Cervenu cibulu som nakrajal na tenke platky a kratko povaril aby zmekla a dal do ladovej vody.
- Poukladal na tanier ozdobil kaparami a na drobno nakrajanym petrzlenom oprazenymi piniovymi orieskami.Polial dressingom z vineho octu a dal schladit na pol hodinu do ladnicky.
- PS:Je vela alternativ tohto receptu , toto je nasa, ale podstata kombinacii chuti sladkej kyslej slanej a pikantnej ostava.