Sicílsky pomarančový šalát po našom

Autor receptu: 2010

Tu znova dostanu slovenske zauzivane chute poriadne do tela...Sicilska Insala D" Arancia je salat v pravom slova zmysle v ktorom sa pouziva vinny ocot, sol a korenie.V tejto nasej verzii som vynechal ancovicky aj ked v jednom miestnom recepte su. Na to su recepty aby sa pomenili.

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Povodny recept je len z cervenych - krvavych pomarancov. Robil som to viac dekorativnejsie aj z oranzovych. Pomarance som osupal nakrajal na tenke platky . Cervenu cibulu som nakrajal na tenke platky a kratko povaril aby zmekla a dal do ladovej vody.
  2. Poukladal na tanier ozdobil kaparami a na drobno nakrajanym petrzlenom oprazenymi piniovymi orieskami.Polial dressingom z vineho octu a dal schladit na pol hodinu do ladnicky.
  3. PS:Je vela alternativ tohto receptu , toto je nasa, ale podstata kombinacii chuti sladkej kyslej slanej a pikantnej ostava.