Sicílsky pomarančový šalát po našom

2010 - bez fotky2010, 4. augusta 2010
Sicílsky pomarančový šalát po našom
Foto: 2010

Tu znova dostanu slovenske zauzivane chute poriadne do tela...Sicilska Insala D" Arancia je salat v pravom slova zmysle v ktorom sa pouziva vinny ocot, sol a korenie.V tejto nasej verzii som vynechal ancovicky aj ked v jednom miestnom recepte su. Na to su recepty aby sa pomenili.

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
1
1
dresing:
2  lyzice
1  lyzica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Povodny recept je len z cervenych - krvavych pomarancov. Robil som to viac dekorativnejsie aj z oranzovych. Pomarance som osupal nakrajal na tenke platky . Cervenu cibulu som nakrajal na tenke platky a kratko povaril aby zmekla a dal do ladovej vody.

  2. 2

    Poukladal na tanier ozdobil kaparami a na drobno nakrajanym petrzlenom oprazenymi piniovymi orieskami.Polial dressingom z vineho octu a dal schladit na pol hodinu do ladnicky.

  3. 3

    PS:Je vela alternativ tohto receptu , toto je nasa, ale podstata kombinacii chuti sladkej kyslej slanej a pikantnej ostava.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
vizuál super ako vždy, ale tie kombinácie ... pomaranč a cibuľa ! plus olej a ocot - to je tak divné až verím tomu, že je to aj dobré, stojí to za vyskúšanie :-)
Proč by ne? Kachna na pomerančích, čína a pizza s ananasem, proč ne pomeranč s cibulí s slano-kyselou zálivkou? Vždyť i do spousty zeleninových salátů se dává cukr :))) Ale za ty krvavé se přimlouvám... taky u vás téměř vymizeli?
krásne lahodiace oku, poznám tú chuť , je výborná , určite je lepšia ako mokré safalátky s cibulou , zaliate nálevom ( pre mňa ) nemám nič proti tomu, kto to má rád. Obrázok mi pripomína kukátko kde sa menia obrazce , ty si to dokázal aj nafotiť.