Plnené kuracie rezne

Šenkárov voňavý reznisko (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Takúto dobrotu som jedol v jednom šenku istej rekreačnej oblasti. Páni toto je najlepší rezeň aký ste jedli v živote - to tvrdil krčmár. Pardon šenkár, ako on tvrdil o sebe, že neni krčmár - ale šenkár. Nuž teda mal pravdu je to dobrota a voňalo to na celý šenk.

3
porcie
15 minút
príprava
13 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia stredom narežeme a otvoríme ako knihu. Jemne naklepeme trojkilovým tĺčikom.
  2. Toto sú malé plátky šunky tie dáme do polovice rezňa, aby sa dal preložiť na polovicu. ( Alebo na poly, len tam by sme museli mať stôl.) Tento pivný syr je dobrý na to, on moc netečie. Syr som rozrezal po dĺžke na tri časti.
  3. Na polovicu rezňa naložíme plátok šunky, plátok syru a dva plátky klobásky.
  4. Preložíme to zvyšnou polovicou mäsa nech sa to uzavrie.
  5. Pretože syr má snahu vytiecť, tak to obalíme ešte dookola dvomi veľkými plátkami šunky. Obalíme v trojobale - dva krát a konce stlačíme, aby sa zlepili. Dobré je použiť strúhanku z rožkov a kukuričnú zmiešať. Je to chutnejšie. A máme reznisko na pol taniera.
  6. Vysmažíme v oleji do červena.
  7. Pretože mi ostali suroviny tak som obalil ešte olomoucké tvarůžky a jeden pivný syr. Tiež dobrota. A zaručená vôňa po celom okolí. Podávame so zemiakovým šalátom s cibuľou a samozrejme dobre vychladeným pivom na siedmom schode. Kto neochutná nevie a kto ochutná urobí zanedlho znovu. Budú voňavé rezniská aj u vás, dostali ste chuť??