Lososová chuťovka

Sendviče z vajíčok s lososom

Autor receptu: podravka

Milovníci sendvičov sa zamilujú do tohto skvelého občerstvenia ozdobeného zelenými listami a ružovým lososom v hlavnej úlohe.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vo veľkej miske rozmiešame 4 vajíčka s vegetou.
  2. Do mixéra alebo sekáčika dáme zostávajúce vajce, ricottu, špenát a rozmixujeme. Hotovú zmes pridáme k vajíčkam a dobre premiešame.
  3. Do panvice (Ø 24 cm) dáme trošku oleja a z polovice vajíčkovej zmesi pripravíme omeletu. Najprv pečieme prikryté pokrievkou jednu stranu, potom omeletu ľahko otočíme a opečieme krátko z druhej strany.
  4. Hotovú omeletu vyberieme z panvice a zo zostávajúcej zmesi pripravíme druhú, takým istým spôsobom. Omeletu nakrájame pomocou formy alebo pohárika s Ø 6-8 cm (okrúhly alebo iný tvar).
  5. Na jednu malú omeletu natrieme syr, pridáme plátok lososa, prikryjeme druhým kúskom omelety a ozdobíme čerstvým špenátom.