Sen - celiatický (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Sen koláčik ....som ho tak pomenovala lebo má veľa názvov... vyskúšala som celiatickú verziu a je výborný tak pridávam aby ste si mohli upecť a pochutiť...(pre klasiku sa v recepte používa hladká múka)

30
porcií
120 minút
príprava
2x15+25 minút
na 180+220 °C

Postup

  1. ako prvé som upiekla orechové cesto tak, že som bielka vyšľahala s cukrom pridala postupne žľtka a šľahala asi 15 minút,do peny som pridala zmes múky,orechov, kakaa a kyproša a došľahala na 1 stupni aby neboli hrčky z múky.dala som na papier upiecť asi 25 minút na 180st.nechala som vychladnúť aj s papierom ..(Pre klasiku sa dáva hladká múka)
  2. zakiaľ sa pieklo cesto som urobila odpalované:vo kastrola som dala vodu a masť a priviedla do varu,pridala múku a elektrickým šľahačom som sľahala ,odstavila z ohňa a ešte do horúceho som pridala celé vajcia a šľahala na jemnú zmes
  3. polovicu ešte teplej masy som natrela na vystlaný plech a upiekla na 220 st asi 15 minút pred pečením som poprskala vodou(neotvárať rúru 10 minút)...nafotený postup je tu http://varecha.pravda.sk/recepty/odpalovane-venceky-celiaticke-fotorecept/8454-recept.html
  4. upečené odpalované cesto je jemné a pekne vlnovité a pozor aby ste si ho nepukli ako ja ked som ho "vyrovnávala"
  5. na vychladnuté cesto dáme plovicu plnky..tú som urobila z mlieka ,cukru a múky hustú kašu a do vychladnutej som v miešala maslo ..rozotrieme tak aby plnka bola aj na kopčekoch
  6. potom si dáme orechové cesto na plnku aj s papierom ktorý stiahneme aby sa cesto neroztrhlo..
  7. na to druhú polovicu plnky
  8. druhý plát odpalovaného cesta posypeme cukrom
  9. a položíme na plnku
  10. a koláčik je pripravený na ochutnávku:-)) ja som ho krájala hneď ale je dobre ho dať najskôr stuhnúť..ak to vydržíte:)) dobrú chuť!!