Semizotu yemeği (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Rastlinka znama ako Portulak sa dá pripraviť aj ako skvelé hlavné jedlo.. Jeho príprava je velmi jednoduchá a rýchla ;-)

Postup

  1. Nazbierame si tolko Semizotu,aby sme ho mali už pokrájaného "2 velke hrste" ..Umyjeme a pokrájame na velkosť 2-2,5cm..
  2. V panvici si na masle chvílku opečieme za 1Pl salçe...
  3. Pridáme na kocky nakrájanú cibulu a papriku..
  4. ..premiesame a spolu cca. 5 minut posmažíme...
  5. ...pridáme za 1Kl mletú červenú papriku,premiešame,minutku spolu posmažíme a pridáme na väčšie kúsky nakrájané paradajky a necháme spolu poškvrčať 1-2minutky..
  6. ..potom pridáme 2dcl ryžu,s ktorou taktiež chvílku posmažíme..
  7. ..nakoniec pridáme nakrájaný Semizotu,osolime,premiešame a necháme spolu 5minutiek poškvrčať..
  8. ..podlejeme 7-8dcl vody..
  9. ..a zakryté necháme na strednom ohni akoby dusiť 20 minut..
  10. ..po 20ich minutách je všetko mäkké a aj ryža je presne dobrá.
  11. Je to skvelé jedlo,ktoré môžte podávať s chlebom,alebo v kombinácii s niakym posúchom ;-P