Semizotu yemeği (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Rastlinka znama ako Portulak sa dá pripraviť aj ako skvelé hlavné jedlo..
Jeho príprava je velmi jednoduchá a rýchla ;-)
Postup
- Nazbierame si tolko Semizotu,aby sme ho mali už pokrájaného "2 velke hrste" ..Umyjeme a pokrájame na velkosť 2-2,5cm..
- V panvici si na masle chvílku opečieme za 1Pl salçe...
- Pridáme na kocky nakrájanú cibulu a papriku..
- ..premiesame a spolu cca. 5 minut posmažíme...
- ...pridáme za 1Kl mletú červenú papriku,premiešame,minutku spolu posmažíme a pridáme na väčšie kúsky nakrájané paradajky a necháme spolu poškvrčať 1-2minutky..
- ..potom pridáme 2dcl ryžu,s ktorou taktiež chvílku posmažíme..
- ..nakoniec pridáme nakrájaný Semizotu,osolime,premiešame a necháme spolu 5minutiek poškvrčať..
- ..podlejeme 7-8dcl vody..
- ..a zakryté necháme na strednom ohni akoby dusiť 20 minut..
- ..po 20ich minutách je všetko mäkké a aj ryža je presne dobrá.
- Je to skvelé jedlo,ktoré môžte podávať s chlebom,alebo v kombinácii s niakym posúchom ;-P