Semifreda (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Máme v rodine oslavy, a tak trochu pečiem a robím slané kytice.

180 minút
príprava
8-10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si plech rozmer 30 x 40 cm. Pomastíme a vysypeme múkou, ja som robila pre dcéru, čo má bezlepkovú diétu, tak som posypala solamylom. Vyšľaháme si bielka.
  2. Potom žĺtka s práškovým cukrom.
  3. Pridáme ostatné suroviny.
  4. Vylejeme na pripravený plech a dáme piecť. Co sa týka dĺžky pečenia, neuvádzam, nakoľko každá si piškótu pečie podľa seba a akú má rúru.
  5. Upečené - necháme vychladnúť.
  6. A povykrajujeme do formičiek. Ja som vykrajovala na 2x nakoľko nemám viac formičiek.
  7. Urobíme si krém. Robila som jahodový , mandarinkový a jovokrém. Nasledovne - jahodový a mandarinkový: šľahačku si vyšľaháme do tuha pridáme odkvapkané ovocie a práškový cukor dobre znova vyšľaháme a na koniec si pridáme želatínu. Tu chcem upozorniť, aby ste si presne odvážili želatínu a taktiež presne dali vodu, aby bola želatína dobrá a stuhla. Robíme ju presne podľa návodu. Jovokrém: Taktiež dobre do tuha vyšľahať šľahačku, pridať jogurt, práškový cukor a ja som dala 2 ČL kakaa.
  8. Pokiaľ mi to v chladničke tuhlo, uvarila som si podľa návodu cukrárske želé a doliala do plna.
  9. Stuhnuté a vyklopené. Toto som robila prvý krát a má to aj trochu malé chybičky, čo sa týka krému musím sa ešte veľa učiť.
  10. Takto sú naplnené jovokrémom.
  11. No a finálny výsledok. Mandarinkové som neopisovala preto, lebo je to presne tak ako jahodové. Ešte pre dcéru chcem ozdobiť šľahačkou.
  12. No a moje ďalšie výtvory. Roláda.
  13. A slaná kytica k narodeninám.