Semifreda (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Máme v rodine oslavy, a tak trochu pečiem a robím slané kytice.
180 minút príprava |
8-10 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si plech rozmer 30 x 40 cm. Pomastíme a vysypeme múkou, ja som robila pre dcéru, čo má bezlepkovú diétu, tak som posypala solamylom.
Vyšľaháme si bielka.
- Potom žĺtka s práškovým cukrom.
- Pridáme ostatné suroviny.
- Vylejeme na pripravený plech a dáme piecť. Co sa týka dĺžky pečenia, neuvádzam, nakoľko každá si piškótu pečie podľa seba a akú má rúru.
- Upečené - necháme vychladnúť.
- A povykrajujeme do formičiek. Ja som vykrajovala na 2x nakoľko nemám viac formičiek.
- Urobíme si krém. Robila som jahodový , mandarinkový a jovokrém.
Nasledovne - jahodový a mandarinkový: šľahačku si vyšľaháme do tuha pridáme odkvapkané ovocie a práškový cukor dobre znova vyšľaháme a na koniec si pridáme želatínu. Tu chcem upozorniť, aby ste si presne odvážili želatínu a taktiež presne dali vodu, aby bola želatína dobrá a stuhla. Robíme ju presne podľa návodu.
Jovokrém: Taktiež dobre do tuha vyšľahať šľahačku, pridať jogurt, práškový cukor a ja som dala 2 ČL kakaa.
- Pokiaľ mi to v chladničke tuhlo, uvarila som si podľa návodu cukrárske želé a doliala do plna.
- Stuhnuté a vyklopené. Toto som robila prvý krát a má to aj trochu malé chybičky, čo sa týka krému musím sa ešte veľa učiť.
- Takto sú naplnené jovokrémom.
- No a finálny výsledok. Mandarinkové som neopisovala preto, lebo je to presne tak ako jahodové.
Ešte pre dcéru chcem ozdobiť šľahačkou.
- No a moje ďalšie výtvory.
Roláda.
- A slaná kytica k narodeninám.