Segedínsky guláš

Autor receptu: viera1

Viem si vychutnať jedlo,ktoré varí niekto iný a ja sama len premýšľam,ako nestáť pri sporáku viac,ako je potrebné,takže pridávam moju rýchlovku.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na cibuľovo-paprikovom základe orestujem priamo v tlakovom hrnci na kocky nakrájané mäso,pridám soľ,rascu,cukor,mleté č. korenie,cesnak.
  2. Scedenú /nepreplachujem/ kapustu dám na dosku a poprekrajujem krížom,aby som nemala dlhé časti kapusty.
  3. Pridám kapustu do tlakového hrnca a zalejem vodou cca 1/2 l.Uzavriem a keď začne vrieť,znížim teplotu o polovicu a nastavím minútku na 25min.Potom odstavím a po otvorení zavarím troškou smotany.Môže byť aj bez smotany.