Segedínsky guláš

Autor receptu: mardo

Nemusim hadam nikomu predstavovat toto uzastne jedlo. Je vela podob. Ja som skusil pripravit tento lahodny pokrm v chutnem sosu, mojim stylom. :-)))

15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vacsi hrniec. To bude zaklad. Nakrajame si cibulku a cesnak, pripravime si maso, ked som bol v obchode polskom tu u nas, mali len krkovicku a kare. Tak som zvolil krkovicku. Ocistil som ju od mastneho a nakrajal na kocky. Kyslu kapustu som scedil a stavu som si odlozil bokom a jednu tretinu z nej som pocas varenia pouzil. Zalezi od kapusty. Aka je kysla.
  2. Cibula, cesnak a rasca. Vsetko orestujeme, ked chyti cibula spravnu farbu pridame maso. Znovu orestujeme, pridame koreniny, sol, cierne mlete, sladku mletu papriku a bobkovy list, trochu este porestujeme, masko nam pusti stavu a mozme pridat vyvar. Znovu, vyvar najdete v mojich receptoch. Vsetko pekne dusime na miernom ohni cca hodinku.
  3. Po hodinke dusenia pridame kyslu kapustu a dusime znovu na miernom ohni do zmaknutia kapusty. Mne to trvalo cca pol hodinku. Ukoncime pridanim smotany, gulas som odstavil na desat minut a az tak som ju tam pridal, potom som znovu dal hrniec nad plamen a prehrial som to znovu. Dosolit a dokorenit a mame hotove. Prajem Vam dobru chut!