Segedínsky guláš zo sladkej kapusty
Autor receptu: tatranka
Je to jedno z jedál klasických.Preto že na tieto recepty nedám dopustiť a varím ich po celý svoj život,uvádzam aj dnes,no v obmene nie pôvodného segedínskeho gulášu s kyslej kapusty,ale so sladkej hlávkovej kapusty.Tento variant nám veľmi chutí a myslím si,že bude chutiť aj vám.
6 porcií |
35 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Potrebné suroviny.
- Do rajnici dám olej:po zohriati,primiešam na drobno pokrájanú cibuľku.
- Spolu usmažím do sklovita.
- Umyté mäso pokrájané na kocky.
- .... primiešam do horúcej masti s cibuľkou.Mäso nechám zatiahnuť,aby zostalo šťavnaté.Ono pustí trochu šťavy.Nechám ho v nej vydusiť.Zatiaľ mäso neprikrývam.
- Po odparení vody a zostatku výpeku,mäso posolím,pokorením a pridám sladkú červenú papriku.Premiešam a zalejem horúcou vodou,alebo vývarom.Tento krát to bola voda.Mäso zakryjem a nechám ho pomaličky dusiť,do mäkka.
- Mäsko je už mäkké.Prešlo asi 3/4 hodinky.
- Medzi tým si nakrájam sladkú hlávkovú kapustu na štvorčeky.
- Dám ju variť do osolenej horúcej vody.Vody nemá byť veľa.Nech je tesne prikrytá kapusta.
- Keď je kapusta mäkká,je uvarená a pridám ju aj zo zostatkom vody v ktorej sa varila k mäsu.Tiež pridám dve lyžice octu.
- Takto ju nechám povrieť asi 10 minút.
- Nakoniec do gulášu zamiešam smotanu v ktorej je lyžica kyslej smotany a 1 lyžica hladkej múky.Guláš opäť nechám prevrieť.Tým,že je v sladkej smotane lyžica kyslej smotany,ona sa nám nesekne.Je pekná,hladučká
- Prestreté a chutné.
- Porcia,ktorú moja návšteva nikdy neodmietne.