Segedínsky guláš
Segedínsky guláš s hubami
Autor receptu: afataga
Fotopostup nemam, nemala som v pláne ho sem dávať, segedínov je tu veľa, ale pridávam na špeciálnu žiadosť od @Kuka95 :-)
8 porcií |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Ráno som namočila huby len tak, aby boli ponorené.
- Do hrnca som dala dusiť kapustu aj s trochou kapustovej vody a pridala som trochu saturejky, tá nie je nutná.
- Do kastróla som dala rozpáliť masť a orestovala som pokrájanú cibuľu, keď bola do sklovita, podliala som malou naberačkou vody z húb a vydusila na tuk, to som zopakovala 3x. Cibuľa je potom mäkšia.
- Na cibuľu som dala pokrájané mäso a orestovala ho, aby sa zatiahlo. Pridala som pretlak, aj ten som zarestovala. Odtiahla som kastról a pridala papriku a korenie, zamiešala, vrátila som na platňu, pár sekúnd porestovala a zaliala som vodou aj s hubami.
Nesolila som, kapusta sa mi zdala slaná dosť. Zakryté som dusila do mäkka asi 1 hodinu.
- Keď bolo všetko mäkké, mäso som dala do hrnca ku kapuste, premiešala. Do misky som si odobrala tekutinu z hrnca, asi 2 naberačky, do toho som dala smotanu a rozhabarkovala som, aby sa smotana nezrazila. Následne som ju naliala do hrnca a chvíľu nechala povariť. Netreba dlho, nie je tam múka, ja nedávam, ale kto chce zátrepku, alebo zásmažku, môže si pridať.
- Viem, že niekto robí v jednom hrnci, ja som naučená takto v dvoch, robila tak babka aj mama.