Segedínsky guláš

Segedínsky guláš s hubami

Autor receptu: afataga

Fotopostup nemam, nemala som v pláne ho sem dávať, segedínov je tu veľa, ale pridávam na špeciálnu žiadosť od @Kuka95 :-)

8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ráno som namočila huby len tak, aby boli ponorené.
  2. Do hrnca som dala dusiť kapustu aj s trochou kapustovej vody a pridala som trochu saturejky, tá nie je nutná.
  3. Do kastróla som dala rozpáliť masť a orestovala som pokrájanú cibuľu, keď bola do sklovita, podliala som malou naberačkou vody z húb a vydusila na tuk, to som zopakovala 3x. Cibuľa je potom mäkšia.
  4. Na cibuľu som dala pokrájané mäso a orestovala ho, aby sa zatiahlo. Pridala som pretlak, aj ten som zarestovala. Odtiahla som kastról a pridala papriku a korenie, zamiešala, vrátila som na platňu, pár sekúnd porestovala a zaliala som vodou aj s hubami. Nesolila som, kapusta sa mi zdala slaná dosť. Zakryté som dusila do mäkka asi 1 hodinu.
  5. Keď bolo všetko mäkké, mäso som dala do hrnca ku kapuste, premiešala. Do misky som si odobrala tekutinu z hrnca, asi 2 naberačky, do toho som dala smotanu a rozhabarkovala som, aby sa smotana nezrazila. Následne som ju naliala do hrnca a chvíľu nechala povariť. Netreba dlho, nie je tam múka, ja nedávam, ale kto chce zátrepku, alebo zásmažku, môže si pridať.
  6. Viem, že niekto robí v jednom hrnci, ja som naučená takto v dvoch, robila tak babka aj mama.