Segedínsky guláš

Segedínsky guláš podľa ČSN (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Pozerala som si YT a ponúkol sa mi recept na segedínsky guláš, ktorý som sa chystala variť.* V podstate taký, aký roky varievam, len som nedávala slaninu a smotanu nielen kyslú, ale som pridávala aj sladkú. Dnes som mala len kyslú, takže som varila podľa receptu. Ale mne tá slanina vadila, takže sa v budúcnosti vrátim k môjmu pôvodnému, asi zvyk je železná košeľa. Recept bol uvedený na 1 kg mäsa, ja som mala 500 g, takže som varila z polovičky, kto chce menej, jednoducho si prispôsobí delením...

4
porcie
15 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si potrebné potraviny a nezabudnite na mäso a masť.
  2. V hrnci osmažím nakrájanú slaninu na troche masti, pridám nakrájanú cibuľu, potom rascu, mletú papriku, trocha vody, miešam. Pridám na kocky nakrájané mäso a 200 ml vývaru ( vody)
  3. To dusím asi 30 minút.
  4. Kyslú kapustu bez nálevu nakrájam (kto má veľmi kyslú, najprv premyje).
  5. Kapustu pridám k mäsu, dolejem zvyšný vývar (vodu) a varím cca 30 minút do zmäknutia. Potom urobím zápražku z múky, pridám do hrnca, prevarím 10 minút, pri miešaní. Na záver pridám smotanu a môže sa servírovať. Pretože bezlepková múka viac zahusťuje, dala som menej oproti receptu a ja mám radšej menej hustý segedín. Knedľa nebola, bezlepkovú som robila len raz, ale je hutná. A knedle majú byť nadýchané, takže bol chlieb. Hotovo.