Segedín narýchlo

Autor receptu: durecpack

Ked sa chcete rýchlo a kvalitne napapať, je tu návod na rýchly segedín. Stačí mať poruke kapustu zo suda, mäso v mrazáku, múku v šuplíku a 3/4 hodinku času.

8
porcií
45 minút
príprava
15/15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na kúsky, dáme do tlakového hrnca do rozohriateho oleja a zatiahneme ho až pustí svoju vlastnú šťavu. Pridáme gulášové korenie polovicu balenia. Premiešame a pridáme bobkové listy, kyselú sudovú kapustu. Zmiešame spolu a podlejeme litrom vody. Uzavrieme tlakový hrniec a necháme tepelne upraviť 15 minút.
  2. Ako sa nám tepelne upravuje mäso s kapustou, pripravíme si cesto na knedľu. Zmiešame pol kila polohrubej múky, kvások a primerané množstvo vody a trošku soli. Cesto rozdelíme na dva diely a na pomúčenej doske necháme vykysnúť 15 minút. Cesto sme miešali v elektrickom miesiči.
  3. Keď nám pracuje cesto na knedle, odstavíme hrniec a dorobíme kapustu pridaním smotany. Kapustu sme nezahustili, stačí keď nepridáme veľa vody pred dusením. Segedín bude akurát. Kto má pocit, že mu zmáča knedle riedka šťava, môže si pridať malé množstvo zemiakového škrobu rozmiešaného v smotane. Osobne nemám rád rozmočenú knedľu smotanovou šťavou, ale radšej zahustený segedín. Nakoniec dosypeme zvyšnú časť gulášového korenia, prípadne naviac červenú štipľavú papriku a dosolíme jedlo. Knedle paríme vo vode 12-15 minút. Pred dokončením ich poprepichujeme špajdľou. Po vybratí sa potrú masťou alebo olejom. Dobrú chuť!