Sečuánske kung pao bravčové kocky so sušenými chilli papričkami
Autor receptu: hkbarbie
Original secuanske kung pao sa robi s kuracim masom, ale ja ho mam rada s bravcovym. Je to vynikajuce pikantne jedlo a vzdy sa mu manzel potesi, ked ho najde na vecernom stole. Ja v tomto recepte pouzivam surove arasidy, ktore sama prazim, ale daju sa nahradit aj nesolenymi oprazenymi z obchodu. Toto je autenticke cinske jedlo ako ma ho naucila varit moja cinska svokra.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso vyklepeme a pokrájame na kocky veľkosti 1.5 cm. Marinujeme v marináde 20 minút.
- Surové arašidy namočíme do vriacej vody na 5 minút. Nevaríme. Zlejeme vodu a arašidy ošúpeme. Potom ich na malom plameni vypražíme v oleji (musia v ňom plávať) do svetlohneda. Vyberieme z oleja a necháme vychladnúť. Ak nemáte surové arašidy, použite nesolene prazene arašidy, ale tie uz potom neprazime.
- 500 ml oleja zohrejeme vo woku na 160 stupňov Celzia. Mäsové kocky ponoríme do horúceho oleja na 20 sekúnd a vyberieme. Najlepsie budu, ak ich rozdelite na polovicu a najprv uprazime jednu polovicu, vyberieme z oleja, pockame pokial sa znova nenahreje olej a uprazime druhu polovicu. Necháme odkvapkať olej a mäso si odložíme na ďalší postup. Olej vylejeme z woku a wok vytrieme papierovou utierkou. Tento olej mozeme precedit a znova pouzit 2-3 krat pri fritovani inych masovych jedal.
- Vo woku si teraz zohrejeme 2 polievkové lyžice oleja. Na vysokom plameni poprazime sušené chili papričky pokrajane na 3 cm. Popražíme ich v oleji na par sekúnd až pokiaľ olej nezcervenie, pridáme nastrúhaný zázvor a mäso. Na vysokom plameni to všetko par sekúnd popražíme. Vlejeme koreninovú omáčku, pomiešame pokiaľ vsetko nezhustne. Vypneme plamen. Vsypeme popražené arašidy. Dobre premiešame a podávame horúce s ryžou. Dobru chut!