Sečuánske kung pao bravčové kocky so sušenými chilli papričkami

Autor receptu: hkbarbie

Original secuanske kung pao sa robi s kuracim masom, ale ja ho mam rada s bravcovym. Je to vynikajuce pikantne jedlo a vzdy sa mu manzel potesi, ked ho najde na vecernom stole. Ja v tomto recepte pouzivam surove arasidy, ktore sama prazim, ale daju sa nahradit aj nesolenymi oprazenymi z obchodu. Toto je autenticke cinske jedlo ako ma ho naucila varit moja cinska svokra.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso vyklepeme a pokrájame na kocky veľkosti 1.5 cm. Marinujeme v marináde 20 minút.
  2. Surové arašidy namočíme do vriacej vody na 5 minút. Nevaríme. Zlejeme vodu a arašidy ošúpeme. Potom ich na malom plameni vypražíme v oleji (musia v ňom plávať) do svetlohneda. Vyberieme z oleja a necháme vychladnúť. Ak nemáte surové arašidy, použite nesolene prazene arašidy, ale tie uz potom neprazime.
  3. 500 ml oleja zohrejeme vo woku na 160 stupňov Celzia. Mäsové kocky ponoríme do horúceho oleja na 20 sekúnd a vyberieme. Najlepsie budu, ak ich rozdelite na polovicu a najprv uprazime jednu polovicu, vyberieme z oleja, pockame pokial sa znova nenahreje olej a uprazime druhu polovicu. Necháme odkvapkať olej a mäso si odložíme na ďalší postup. Olej vylejeme z woku a wok vytrieme papierovou utierkou. Tento olej mozeme precedit a znova pouzit 2-3 krat pri fritovani inych masovych jedal.
  4. Vo woku si teraz zohrejeme 2 polievkové lyžice oleja. Na vysokom plameni poprazime sušené chili papričky pokrajane na 3 cm. Popražíme ich v oleji na par sekúnd až pokiaľ olej nezcervenie, pridáme nastrúhaný zázvor a mäso. Na vysokom plameni to všetko par sekúnd popražíme. Vlejeme koreninovú omáčku, pomiešame pokiaľ vsetko nezhustne. Vypneme plamen. Vsypeme popražené arašidy. Dobre premiešame a podávame horúce s ryžou. Dobru chut!