Scones s tekvicou a brusnicami(fotorecept)

Autor receptu: babav

Scones su rychlo pripravene chutne a v sucasnosti velmi popularne kolaciky...rychly chlieb....cerstvo upecene vhodne na ranajky ,alebo originalne na poobednajsi caj ..Devonshire tea...

8
porcií
30 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Vo vacsej mise pomiesame muku, hnedy cukor,sodu bicarbonu,tekvicove korenie a sol. Studene maslo nakrajame na male kusky a pomocou noza rozdrobime v suchych ingredienciach.Primiesame susene brusnice. Do stredu takto pripravenej zmesi vylejeme vajicka vyslahane s mliekom a tekvicou.
  3. Pomocou vidlicky vsetko spolu premiesame na mokru zmes .
  4. Prelozime na dobre pomucene dosku , premiesime do hladka , vytvarujeme do kruhu priemeru priblizne 18 cm a rozkrojime na 8 rovnakych dielov.
  5. Prelozime ich na pripraveny plech pomasteny maslom a posypany mukou.Vajce vyslahame s lyzicou studenej vody a natrieme nim scones, pred vlozenim do rury .
  6. Pecieme do zlatohneda 15-20 minut ,v predhriatej rure na 200 stupnov C.
  7. Z praskoveho cukru,1PL masla ,4PL pomarancovej stavy a 2cl cerstvo nastruhanej kory z pomaranca si vymiesame glazuru.
  8. Natrieme nou teple scones a posypeme na sucho oprazenymi slnecnicovymi semienkami.Scones mozno servovat cerstve s ovocnym dzemom,posypane cukrom,alebo glazurovane...podla vlastnej chuti a fantazie...chutia vyborne .