Scones s tekvicou a brusnicami(fotorecept)
Autor receptu: babav
Scones su rychlo pripravene chutne a v sucasnosti velmi popularne kolaciky...rychly chlieb....cerstvo upecene vhodne na ranajky ,alebo originalne na poobednajsi caj ..Devonshire tea...
8 porcií |
30 minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup
- Potrebujeme:
- Vo vacsej mise pomiesame muku, hnedy cukor,sodu bicarbonu,tekvicove korenie a sol.
Studene maslo nakrajame na male kusky a pomocou noza rozdrobime v suchych ingredienciach.Primiesame susene brusnice.
Do stredu takto pripravenej zmesi vylejeme vajicka vyslahane s mliekom a tekvicou.
- Pomocou vidlicky vsetko spolu premiesame na mokru zmes .
- Prelozime na dobre pomucene dosku , premiesime do hladka , vytvarujeme do kruhu
priemeru priblizne 18 cm a rozkrojime na 8 rovnakych dielov.
- Prelozime ich na pripraveny plech pomasteny maslom a posypany mukou.Vajce vyslahame s lyzicou studenej vody a natrieme nim scones, pred vlozenim do rury .
- Pecieme do zlatohneda 15-20 minut ,v predhriatej rure na 200 stupnov C.
- Z praskoveho cukru,1PL masla ,4PL pomarancovej stavy a 2cl cerstvo nastruhanej kory z pomaranca si vymiesame glazuru.
- Natrieme nou teple scones a posypeme na sucho oprazenymi slnecnicovymi semienkami.Scones mozno servovat cerstve s ovocnym dzemom,posypane cukrom,alebo glazurovane...podla vlastnej chuti a fantazie...chutia vyborne .