Drobné pečivo
Scones – anglické pečivo
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
10 minút na 200-220 °C |
Postup- Rúru predhrejeme aj s plechom na
200–220 stupňov.
- Do veľkej misy nasypeme samokypriacu múku, soľ, prášok do pečiva a premiešame. Pridáme na kocky nakrájané maslo a spracujeme hmotu tak,
aby mala konzistenciu ako jemné omrvinky. Potom
pridáme práškový cukor. Primiešame teplé mlieko, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu. Ak chceme urobiť ovocné pečivo, pridáme do
cesta 100 g čerstvých čučoriedok.
- Pripravené cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku a 2–3 krát
preložíme, aby bolo trochu hladšie. Potom rozvaľkáme na hrúbku 4 cm. Z cesta vykrojíme kolieska s priemerom 5 cm.
- Vykrojené koláčiky poukladáme na pripravený horúci
plech a potrieme rozšľahaným
vajíčkom. Pečieme asi 10 minút,
kým sa pečivo nezväčší a nebude zlatisté
navrchu.
- TIP: Samokypriacu múku môžeme kúpiť (predáva sa pod anglickým názvom self rising flour) alebo pripraviť doma. Na 100 g hladkej múky dáme 3 g prášku do pečiva, 1 g soli a preosejeme tak, aby sa ingrediencie rovnomerne premiešali.
|