Scískance (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Inšpirácia z webu Dobrarada...mám rada tradičné a pozabudnuté recepty, možno je Vás
viac, ktorí recept poznáte, pre mňa bol nový a zaujímavý. Bude dobre chutiť pri pohári
vína...
18 ks porcií |
30 minút príprava |
35-40 minút na 190 °C |
Postup
- Najlepšie je deň vopred si uvariť zemiaky v šupke (nič sa nestane ak po prečítaní receptu nebudete chcieť deň čakať, ale necháte ich dobre vychladnúť ) ošupeme ich, pretlačíme, alebo nastrúhame, droždie zmiešame so štipkou cukru na kašičku, pridáme všetky suroviny a dobre vymiesime cesto podobné cestu na lokše...
- Z vymieseného cesta spravíme valec približne 40 cm dlhy a 3-4 cm vysoký a necháme ho 20 minút odpočívať. Pokiaľ nám cesto odpočíva pomelieme škvarky a zmiešame ich so zmäknutou masťou. Z valca odkrajujeme asi 2 cm hrubé kolieska, ktoré rozvaľkáme na kruh s priemerom asi 15 cm. Natrieme celý kruh škvarkovou masťou, posolíme a pokoreníme...
- Poskladáme ako obálku a naukladáme na papier na pečenie,
- na povrchu ich potrieme kyslou smotanou, rúru predhrejeme na 190 st. a scískance pečieme 35-40 minút, každý podľa svojej rúry...
- Ak sa rozhodnete scískance raňajkovať, prípadne večerať a ste abstinent, dobre ku nim chutí jogurtový ayran, stačí v šejkri dobre premiešať jogurt, ľadovú vodu a štipku soli, aby neboli hrčky.
- Nakoniec Vám prajem dobrú chuť, ak sa rozhodnete recept vyskúšať...