Osúch
Šarova baba z Oravy
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
70 minút príprava |
10-15 minút na 180 °C |
Postup- Suroviny na cesto dôkladne vymiešame vareškou v nádobe tak, aby "od lyžice odhodilo cesto“, prikryjeme utierkou a dáme vykysnúť na
45 minút na teplé miesto.
- Makovú nátierku vymiešame z maku, mlieka,
cukru a vajca. Vykysnuté cesto rozdelíme na
dve časti, rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm
a potrieme makovou nátierkou.
- Na pomúčenej lopate sa baba hádzala piecť
do pece asi na 10–15 minút alebo podľa potreby.
V súčasných podmienkach to môžeme urobiť
tak, že babu opatrne preložíme na
rozpálený plech. Pečieme pri
180 stupňoch takisto 10–15 minút.
|