Osúch
	        Šarova baba z Oravy
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	8 porcií  | 
				  	  
				  	70 minút príprava  | 
				  	  
				  	10-15 minút  na 180 °C  | 
 
 Postup- Suroviny na cesto dôkladne vymiešame vareškou v nádobe tak, aby "od lyžice odhodilo cesto“, prikryjeme utierkou a dáme vykysnúť na
45 minút na teplé miesto.
 - Makovú nátierku vymiešame z maku, mlieka,
cukru a vajca. Vykysnuté cesto rozdelíme na
dve časti, rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm
a potrieme makovou nátierkou.
 - Na pomúčenej lopate sa baba hádzala piecť
do pece asi na 10–15 minút alebo podľa potreby.
V súčasných podmienkach to môžeme urobiť
tak, že babu opatrne preložíme na
rozpálený plech. Pečieme pri
180 stupňoch takisto 10–15 minút.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |