Šarišský jablčník (fotorecept)
Autor receptu: babina49
Tento výborný,ľahký koláč sa tiež piekol v relácii Tajomstvo mojej kuchyne.Oslovil ma preto,že je hrnčekový - teda rýchlovka...
A z polovičnej dávky som to vyskúšala do formy na bábovku-tento tip tu už zrealizovala "Tatranka" a zapáčilo sa mi to.
Postup
- suroviny - ja som použila iba 4 ks vajec
- kryštálový cukor šľahať s celými vajcami do penista,na koniec pomaly prilievať olej
- pridať múku zmiešanú so škoricou a sódou bikarbónou
- cesto je veľmi husté,ale také to má byť
- primiešať nasekané orechy,nakrájané jablká a na menšie kúsky nalámanú čokoládu. Je to husté,tak to treba dobre premiešať
- vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech a pecť
- hotový koláčik
- keď bol koláčik ešte teplý,tak tá čokolada sa tam pekne roztekala.