Šarišský jablčník (fotorecept)

Autor receptu: babina49

Tento výborný,ľahký koláč sa tiež piekol v relácii Tajomstvo mojej kuchyne.Oslovil ma preto,že je hrnčekový - teda rýchlovka... A z polovičnej dávky som to vyskúšala do formy na bábovku-tento tip tu už zrealizovala "Tatranka" a zapáčilo sa mi to.

Suroviny

Postup

  1. suroviny - ja som použila iba 4 ks vajec
  2. kryštálový cukor šľahať s celými vajcami do penista,na koniec pomaly prilievať olej
  3. pridať múku zmiešanú so škoricou a sódou bikarbónou
  4. cesto je veľmi husté,ale také to má byť
  5. primiešať nasekané orechy,nakrájané jablká a na menšie kúsky nalámanú čokoládu. Je to husté,tak to treba dobre premiešať
  6. vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech a pecť
  7. hotový koláčik
  8. keď bol koláčik ešte teplý,tak tá čokolada sa tam pekne roztekala.